9. junija, 2023
|

Domača lekarna

Kitajska medicina

6 dodatkov, ki nižajo vnetja v telesu

Vnetja v telesu so vzrok za številne zdravstvene težave in povzročajo vse od aken do artritisa in drugih bolezni, zato je ključno, da poskrbimo, da naše telo ni v vnetnem stanju.

Omega-3 maščobne kisline

Omega-3 maščobne kisline, še posebej EPA maščobne verige, imajo močne protivnetne lastnosti in lahko pomagajo zmanjšati vnetja v telesu.

Več o esencialnih maščobah lahko preberete v našem blogu, do katerega dostopate tukaj

Kurkumin

Kurkumin je aktivna sestavina vsem dobro poznane kurkume, ki deluje tako, da targetira številne signalne poti poti v telesu, ki so vključene v vnetne procese, obenem pa zavira delovanje številnih encimov, ki sodelujejo pri vnetnih procesih.

Kombinacija izvlečka kurkume, iz obnovljivih virov, ki zagotavlja 85% kurkuminoidov in koencim Q10, s srednje verižnimi trigliceridi iz kokosovega olja, v osnovi cele korenine kurkume.

Ingver

Ingver vsebuje številne bioaktivne sestavine, med drugim gingerole in shogaole, ki imajo močne protivnetne lastnosti.

Korenina ingverja pomaga pri slabostih (tudi potovalni slabosti), ugodno in blagodejno deluje na umirjenje želodca, pripomore pri ohranjanju normalnega delovanja prebavnega trakta.

Vitamin D

Pomanjkanje vitamina D v telesu je povezano s kroničnimi vnetji, zato lahko zadostne količine tega vitamina v telesu pomagajo zmanjšati vnetja.

Še več o izjemnem vplivu vitamina D na psiho-fizično zdravje lahko prebereš na blogu.

Kvercetin

Kvercetin je flavonoid, ki ga najdemo v sadju in zelenjavi. Vnetja pomaga zmanjšati z zaviranjem nastanka in aktivnosti številnih encimov, ki sodelujejo pri vnetnih procesih.

Magnezij

Magnezij je mineral, ki lahko pomaga zmanjšati oksidativni stres, ki je eden od faktorjev, ki lahko doprinese h kroničnim vnetnim stanjem telesa. 

Zavedati se je potrebno, da prehranska dopolnila nikoli niso nadomestila za zdravo in uravnoteženo prehrano in, da prav hrana igra ključno vlogo pri našem zdravju, še posebej, ko želimo znižati (kronična) vnetja v telesu.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.