9. junija, 2023
|

Domača lekarna

4 težave z menstruacijo in kaj ti povedo

Spotting oz. izcedki

Običajno so izcedki kazalec nizkega progesterona ali presežka železa (redkeje). 

Glavi cilj pri tej težavi je, da se osredotočite na uravnavanje stresa in krvnega sladkorja in, da poskrbite, da zaužijete dovolj hranil (hrane) ter uravnate morebitna mineralna neravnovesja. V veliko pomoč tu nam je lahko zelišče Vitex in pa Magnezij z žafranom in B6.

Močne krvavitve in krči

Običajno to nakazuje na neravnovesje osi progesteron-estrogen.

Fokusirajte se na uživanje dovolj hrane, ki krepi jetra (temno zelena listnata zelenjava, grenčice) in spodbuja izločanje presežka estrogena. Za to potrebujete močno in neprepustno črevesje, pomagajo vam lahko dobri probiotiki in l-glutamin. Uravnajte morebitna mineralna neravnovesja in poskrbite, da dnevno odvajate blato.

Dolgi cikli oziroma pozna menstrualna krvavitev

Običajno nakazuje na to, da je telo v stresu in imate pozno ovulacijo.

Ne pozabite, da na vaš cikel vpliva stres zadnjega meseca. Poglejte koliko stresa je bilo povzročenega telesu s hrano (procesirana živila), premalo zaužitih hranil (zdrave polnovredne hrane) ali celo premalo hrane nasploh, presežkom telovadbe ter drugimi stresnimi situacijami. Vse to lahko vpliva na vaš cikel in povzroči pozno menstrualno krvavitev.Pomagate si lahko z meditacijo, Magnezij z žafranom in B6 in zelišči, ki uravnavajo odziv telesa na stres (Rhodiola, L-theanin z meliso …)

Krvavitev, ki je krajša od 4 dni

Običajno znak nizkega progesterona

Vaš fokus naj bo na uravnavanju stresa in krvnega sladkorja in uživanju hrane in hranil, ki jih potrebuje vaše telo. Uravnajte tudi morebitna mineralna neravnovesja. V pomoč je lahko zelišče Vitex, Omega-3 in antistresna zelišča (Rhodiola, L-theanin z meliso itd.).

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.